GermanyUSACanadaUKFranceEspanaItaliaNederlandsIndiaJapanChina
Logo Nederlands

Registreer | Aanmelden 

Minorou 3D Webcam (Vimicro, 2x640x480)

Multimedia 3D, Stereo, USB, Webcam

Minorou 3D Webcam (Vimicro, 2x640x480)
Linux compatibiliteit: Geëvalueerd op dit moment alleen Linux verenigbaarheid pijl Xenical t en niet de kwaliteit van het product. Als u eigenaar van dit product dan kunt u helpen ook andere Linux-gebruikers, door het evalueren van zijn Linux-compatibiliteit in de commentaar sectie van deze pagina.
2 Beoordelingen, gemiddelde: 4,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 4,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 4,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 4,0 van de maximale 52 Beoordelingen, gemiddelde: 4,0 van de maximale 5
  ( 4 big 2 beoordelingen)


Linux compatibiliteit

The Minorou (also available under the name Venus USB 2.0 Kamera from Vimicro) is a 3D webcam, which is connected per USB and has the USB ID 0ac8:3410

Bus 005 Device 020: ID 0ac8:3410 Z-Star Microelectronics Corp.

The Minorou 3D is internally equipped with 2 independent webcams, that are combined per internal USB hub.

The webcam is supported by the Linux kernel module uvcvideo which is provided by the Linux UVC driver. The webcam is supported at least since the Linux kernel version 2.6.30. However, the two separate cameras are only recognized independently of each other and no automatich creation of 3D pictures is possible. Instead, 2 independent video devices are provided by the driver

ls /dev/video*

Each camera has a resolution of 640×480 pixel:

Device path:  /dev/video0
Stream settings:
Frame format: YUYV (MJPG is not supported by device)
Frame size:   640x480
Frame rate:   30 fps

The Minorou is sometimes used in robotic projects due to its compact size and its small weight. E.g. the software libv4l2cam was created for such scenario to support this 3D camera. The program v4l2stereo can read two video devices and create stereo recordings from it or calcualte residual images, e.g. by:

v4l2stereo -0 /dev/video1 -1 /dev/video0 --features

Mode deatiles of this 3D webcam software can be found at http://code.google.com/p/sentience/wiki/MinoruWebcam


Vergelijkbare Linux hardware

scroll left scroll right

 Reageren en beoordelen

Laat in de comments sectie beoordeling of commentaar en correcties op het artikel. Bijzonder nuttig zijn Ausz navigatie gebruik van ge lspci -nnk, lsusb, lshw, dmesg, enz, indien deze niet worden opgenomen in het artikel. Blijft het serveren. Het commentaar gebied van ervaringen tussen de eigenaars van de hardware-component en de Zoeken Configuratie Help Hotel
 

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate Linux compatibiliteit


Gebruik de volgende HTML-tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Toegestaan bestandsformaten: txt, jpg, png, gif, Maximale bestandsgrootte: 2MB.