GermanyUSACanadaUKFranceEspanaItaliaNederlandsIndiaJapanChina
Logo Nederlands

Registreer | Aanmelden 

Canon PIXMA MG5150 All-in-One (Printer, Copier, Scanner)

Multifunctionele Printer Multifunctionele Printer, Canon, Pixma, Printer, Scanner, USB, Wifi

Canon PIXMA MG5150 All-in-One (Printer, Copier, Scanner)
Linux compatibiliteit: Geëvalueerd op dit moment alleen Linux verenigbaarheid pijl Xenical t en niet de kwaliteit van het product. Als u eigenaar van dit product dan kunt u helpen ook andere Linux-gebruikers, door het evalueren van zijn Linux-compatibiliteit in de commentaar sectie van deze pagina.
4 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 54 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 54 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 54 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 54 Beoordelingen, gemiddelde: 5,0 van de maximale 5
  ( 5 big 4 beoordelingen)


Linux compatibiliteit

The Canon PIXMA MG5150 is a All-in-One printer with atomatic duplex printing and scanner. The MG5150 is supported by Linux and can be connected by USB or WiFi.

The printer has the USB ID 04a9:1748 and is recognized by the Linux Kernel in the following way:

 Bus 001 Device 003: ID 04a9:1748 Canon, Inc. Pixma MG5150

The printer can be used with Gutenprint or with the drivers provided by Canon. Gutenprint has supports for the PIXMA MG5150 since version 5.2.9 of the driver bjc-PIXMA-MG5100. The Gutenprint driver normally is already included in current Linux distributions (e.g. Ubuntu 12.10).

Alternatively the Canon driver can be used. The installation of this driver is explained in detail at http://wiki.ubuntuusers.de/Canon-Drucker (Using the Canon Driver is only recommended if there are problems with the Gutenprint driver.)
The following Canon driver files are needed:

cnijfilter-common_3.40-1_amd64.deb
cnijfilter-common_3.40-1_i386.deb
cnijfilter-mg5100series_3.40-1_amd64.deb
cnijfilter-mg5100series_3.40-1_i386.deb

All of these files can be downloaded at the Canon homepage (already combined in one file): http://software.canon-europe.com/products/0010887.asp.
The Debian and Ubuntu packages can also be added to the system by adding the PPA ppa:michael-gruz/canon-trunk to apt-get.

The included scannet is suported in two ways. One can select between the Canon driver and the PIXMA driver from Sane.

Using the Sane driver has the benefit that the drivers are automatically updated by the package manager of the distribution. If the ID of the All-in-One printer is not included in the Sane configuration files, e.g. if the Sane version provided by the distribution is outdated, the scanner will not be recognized by Sane. In this case the USB ID has to be added to the file “/lib/udev/rules.d/40-libsane.rules”:

# Canon PIXMA MG5150
ATTRS{idVendor}=="04a9", ATTRS{idProduct}=="1748", ENV{libsane_matched}="yes"

One can also use the driver provided by Canon and the Canon scan tool scangearamp. The corresponding files can be found at and downloaded from the Canon Homepage. The installation is executed by the installation script included in the downloaded package:

cd /home/myhome/"Linux IJ Scan Driver_mg5100/scangearmp-mg5100series-1.60-1-rpm"
sudo sh ./install.sh

Vergelijkbare Linux hardware

scroll left scroll right

 Reageren en beoordelen

Laat in de comments sectie beoordeling of commentaar en correcties op het artikel. Bijzonder nuttig zijn Ausz navigatie gebruik van ge lspci -nnk, lsusb, lshw, dmesg, enz, indien deze niet worden opgenomen in het artikel. Blijft het serveren. Het commentaar gebied van ervaringen tussen de eigenaars van de hardware-component en de Zoeken Configuratie Help Hotel
 

E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rate Linux compatibiliteit


Gebruik de volgende HTML-tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Toegestaan bestandsformaten: txt, jpg, png, gif, Maximale bestandsgrootte: 2MB.